Traditionele Chinese Diepte Massage

 

lieve mensen, 

 

Diepte massage of traditionele Chinese massage stimuleert de acupunctuurpunten, het verwijdert de energieblokkades en stimuleert en tonifieert de energie over het hele lichaam of in een specifiek lichaamsgebied.

 

Drukpuntenmassage kan een ware hulp zijn bij klachten als migraine, rugpijn, nekpijn, pijn in gewrichten, ischias en slapeloosheid.

 

Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van 2 traditionele technieken:

- Guasha

- Cupping massage

 

 

Guasha 

Gua’ betekent ‘schrapen’, ‘Sha’ betekent letterlijk zand of zandkorrels, deeltjes die het lichaam vervuilen. Hiermee wordt bedoeld dat er gestagneerde energie is die klachten en ziekten veroorzaakt in het lichaam.

 

Guasha is een traditionele Chinese therapievorm dat  zorgt voor een betere doorstroming van bloed en energie (Qi). Wanneer de doorstroming in het lichaam optimaal is kan het bloed met voedingsstoffen en zuurstof makkelijk door het lichaam worden verspreid en bij alle cellen komen. Ook de afvoer van afvalstoffen wordt met Guasha Therapie gestimuleerd. Wanneer aan- en afvoer optimaal werken kunnen de lichaamsprocessen zo goed mogelijk functioneren en helpen het lichaam gezond te krijgen en houden.

 

Bij de behandeling breng ik een speciale guasha olie op de huid aan. Op de plaats waarop de olie is aangebracht schraap ik met een Guasha steen over de huid.  Door het schrapen stimuleer ik de doorbloeding in het bindweefsel en wordt de huid rood. Op plaatsen waar blokkades zitten door afvalstoffen, verschijnen “bloeduitstortingen” (Sha) in de huid (niet op de huid). Deze variëren van diep rood tot paars. Deze rode vlekken verdwijnen binnen een paar dagen na de behandeling. 

Aan de kleur van de sha’s kun je zien of het een recente of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Is je lichaam in een normale conditie dan verdwijnen de rode delen volledig binnen een paar dagen. Bij extreme verkleuring kan dit 3 tot 7 dagen duren.

Guasha zorgt

 • bevordering van de bloedsomloop
 • ontgifting en ontzuring
 • stimulatie van het immuunsysteem
 • het verminderen/verlichten van blokkades en pijn
 • verbeterde werking van de organen
 • regeneratie en revitalisatie
 • vermindering van  spanning (stress), moeheid en burn-out
 • balans op emotioneel vlak
 • ontspanning en bevordering van  helderheid van geest

Cupping massage

Cupping massage is ook een traditionele Chinese therapievorm. Het is een massagetechniek die veelvuldig gebruikt wordt om gifstoffen en spierkrampen vanuit dieper gelegen lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger om deze afvalstoffen te verwijderen.

Een cup wordt op de huid geplaatst. De druk in de cups wordt langzaam verhoogd. Hierdoor worden de huid en de spierlagen opgetrokken in de cup. Dankzij een pompsysteem kan je gecontroleerd de druk op een cup vergroten. Hierdoor zal de huid vacuüm getrokken wordt. Als gevolg ontstaat er een zeer sterke doorbloeding. De cups worden vervolgens over het lichaam bewogen, wat zorgt voor een krachtige uitwerking.

Toxines (gifstoffen), in spieren en gewrichten, worden niet altijd even gemakkelijk door het lichaam afgebroken. Hierdoor krijg je last van blokkades en andere ongemakken.

Door gebruik te maken van cupping kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.f

Cupping massage kan helpen bij

 • Spierspanningen 
 • Sportblessures
 • Doorbloedingsstoornissen
 • Spanningshoofdpijnen
 • Rusteloze benen
 • Verhogen van je immuniteit

Prijzen:

Info Prijs
DIEPTE BODYMASSAGE
30 minuten € 30
45 minuten € 45
1 uur € 55
1u 15min € 65
1u 30min € 80
2u € 110
ZWEEDSE RELAXMASSAGE
1u €55
4 HANDEN MASSAGE
1u €110
1u 30min €150
VOETMASSAGE
30 minuten €30
1u €50

Waar en wanneer?

OP AFSPRAAK

 maandag    9:00 - 20:00

 dinsdag      9:00 - 18:00

 donderdag  9:00 - 20:00

 zondag       9:00 - 20:00

Division92

Steenweg Van Grembergen 2A

9200 Grembergen