VERSTERK JE WEERBAARHEID MET


STRESS-MASTER:  coaching met de wijsheid van het lichaam

De ultieme weerbaarheid is wanneer je opgewassen bent tegen elke vorm van STRESS. Zijn we weerbaar tegen stress, dan zijn we weerbaar tegen alles wat ons tegengaat in het leven. 

Dit is een sportieve "coaching/mindfulness-methode" waarin we de 'sensatie van het lichaam' gaan gebruiken om zo te begrijpen waarom wij en andere mensen reageren op allerlei.

 

De 'martial spirit' van Chinese krijgskunsten met kung fu, tai chi chuan en functionele martial arts.

WIL jij een flexibel krachtig lichaam en WIL jij een portie discipline, geduld, focus, doorzetting, veerkracht en WIL jij daarbij nog eens jezelf kunnen verdedigen of leren omgaan met crisissituaties en WIL je evengoed in meditatie en rust keren, dan is dit een levensstijl die bij jou zal passen. 

Vanuit mijn expertise als bachelor lichamelijke opvoeding in het onderwijs (20jaar) zie ik krijgskunsten als de meest OPTIMALE BEWEGINGSTHERAPIE voor de psychomotorische ontwikkeling van jong en oud.

 

Chinese dieptemassage

Naast versterken van weerbaarheid, is het ook belangrijk om ons te ontdoen van de spanningen, blokkades die een negatieve invloed hebben op zowel het lichaam als de mind.

Vaak zijn we ons niet bewust hoeveel spanning er op onze spieren zit, tot we ze eens laten masseren. Heel veel lichamelijke klachten komen vaak van die hoge spierspanningen die tot blokkades leiden en allerlei lichamelijke klachten. Vooral dan in de regio hoofd, nek, rug, heup.  Vooral mensen die veel moeten zitten of fysiek zware repetitieve arbeid moeten leveren hebben hier nood aan.