Krijg STRESS - WEERBAARHEID met voeding.

 

Als  holistisch gezondheidscoach is het 'not done' om geen aandacht te schenken aan onze voedingsstijl. Want voeding is de belangrijkste sleutel van een goede gezondheid. Maar tegelijkertijd is vandaag de markt verzadigd met voedingsspecialisten met diverse visies over voeding en gezondheid.

Maar waar de meeste specialisten het ermee eens zijn is: 

Onze mentale, fysieke en emotionele weerbaarheid is rechtstreeks verbonden aan de voeding dat we dagelijks opnemen.

En weet je, het is eigenlijk simpel...

Je moet enkel weten:

Wat mag je wel en niet eten en drinken? Wat heeft je lichaam nodig en niet nodig? Wanneer mag je eten? Hoeveel je mag eten?

Een sterke immuniteit volgt het BIORITME en wordt gebouwd in de

DARMEN .

CHRONONUTRITIE

Dit is het antwoord op de vraag over "WANNEER" we het best "WAT" innemen.

Dit is in functie van onze stofwisseling.

Zo zal bvb het eten van proteïnen als ontbijt en lunch, en het pas eten van koolhydraten na de middag een positief effect hebben op bvb de neurotransmitters serotonine, melatonine, dopamine welke een direct effect hebben op onze slaap en onze mentale gezondheid.

OPTIMALE DARMFLORA

De plaats waar al onze nutritie gesorteerd, verkleind en functioneel gemaakt wordt door 100bijloen bacteriën verdeeld over 1600 families. Zij zijn net zoals in het composteervat in de tuin verantwoordelijk voor de verwerking van het voedsel tot bruikbaar materiaal voor de miljarden lichaamscellen.

DETOX - LEVERFUNCTIE

Het orgaan dat ons lichaam 24/24 en 7/7 zuivert van alle ballast en gifstoffen. Moeder natuur is zodanig geniaal dat het ons ook voorzien heeft van groen voedsel dat de leverfunctie ondersteunt. 

ZUUR/BASE BALANS PH

Deze heeft alles te maken met het optimaal houden van de darmflora. Een verandering van de ph-waarde in de darmen geeft een directe invloed op de functies van de diverse bacteriën wat dus een goede spijsvertering belemmert en stimuleert bvb de groei van die vervelende schimmel "Candida Albicans'.

Omdat transparantie belangrijk is voor mij...

Mijn AGS partnerschap

Het heeft me wat geduurd om met een goede partner in zee te gaan met gelijkgestemde visie en waarden wat betreft gezondheid en voeding.

Mijn waarden of vereisten zijn:

- Het moet het liefst 100% van natuurlijke oorsprong zijn.

- Het moet ook die holistische visie hebben.

- Het moet toegankelijk zijn voor iedereen.

- Het moet de mensen vrijheid geven in hun keuzes en zonder verplichtingen of lidmaatschappen. 

- Het moet aandacht hebben voor de ecologie.

- Het moet transparant, menselijk zijn en er moet toch een goede studiecel achter zitten

- Het is geen 'moet' maar toch voor de ecologische voetafdruk en het praktische verloop is het mooi dat het Belgisch is.

Hiervoor heb ik AGS als partner omdat die het best overeenstemt met mijn waarden en visie. 

Ik werk dus als "VOEDINGSADVISEUR" voor AGS

Mijn achtergrond als voedingsadviseur

Voeding is altijd een deel geweest in mijn opleidingen zoals bachelor lichamelijke opvoeding, personal trainer in MMA-conditioning programm, en diverse verdiepingen in oa. orthomoleculaire voeding.

Verder heb ik als "gepassioneerd sporter" zelf ervaren wat voedingsstijlen met je doet, en heb ik ook diverse vormen zelf uitgeprobeerd. Denk ik aan "intermitting fasting, paleo dieet, een aantal mlm bedrijven.

Ik kan alleen maar zeggen uit mijn eigen ervaring:

"Het heeft wel degelijk een verschil hoe, wat en wanneer je dingen eet of drinkt en nog meer wat je beter NIET eet of drinkt!"

 

Waarom toch telkens die supplementen?

Deze vraag stel ik omdat deze wel degelijk regelmatig terug komt.

Hebben we het nodig?

Normaal zouden we alles moeten kunnen halen uit onze voeding. Als we voldoende en gevarieerd eten. En toch hebben we te kampen met allerlei kwalen wat men noemt 'welvaartsziekten'. We zijn zoveel hygiënischer dan vroeger, er is zoveel meer voedsel dan vroeger, er is zoveel meer medische wetenschap dan vroeger, maar het lijkt erop dat meer mensen zieker worden. Hetzij fysiek (ziekte zoals bvb hart en vaat zieken) alsook mentaal (depressie, burn outs,...)

Laat mij nu een paar vragen stellen:

- Wat en waarom geven wij onze planten zodat ze goede vruchten en/of  prachtige bloemen krijgen? Heeft de grond niet genoeg? 

- Wat geven wij of wat zit er vaak extra in voeding voor onze huisdieren? 

- Waarom zouden ons eigen lichaam dan geen extra toevoegingen geven?

Pas op, ik heb er zelf ook lang argwaan voor gehad. Alleen is het een feit dat onze voeding omwille van de overconsumptie in kwaliteit is gedaald en dat er in heel veel voeding toevoegingen zijn van suiker, zout, E-nummers, additieven, bewaarmiddelen, enz... dat niet gunstig is voor ons lichaam.

Biovoeding is al een zeer mooie oplossing, maar veel mensen komen daar niet want het is ook al veel duurder dan het niet biologisch voedsel.

Dus ja, ik heb geleerd en zelf ondervonden opnieuw dat supplementatie wel degelijk een verschil maakt in mijn algehele mentale en fysieke gezondheid.

En ja, het is ook een moneybusiness en zit er veel verschil in kwaliteit in deze markt.

Waarom zouden enkel fanatieke sporters of topsporters belang hebben aan optimale voeding?

Als topsporter of fanatiek sporter is het al zeer vanzelfsprekend dat zij naast hun uitgebalanceerde voeding ook aandacht hebben voor supplementatie. Waarom? Ze willen beter presteren en recupereren.

Doen wij allemaal geen 'topsport'? 

Wij moeten allemaal gaan werken + hebben we een gezin te onderhouden + doen we vaak nog hobby's + hebben we nog het onderhoud tuin en huis +...

Vaak hebben topsporters een heel team achter zich waardoor ze ontlast zijn van de dagelijkse sleur.

 

Werkwijze:

Samen met een groepje mensen meer te weten komen over de voordelen van chrono-nutritie, en over hoe we met voeding onze fysieke en mentale gezondheid kunnen versterken.

Als gastheer of gastvrouw geniet je van verschillende voordelen voor de gezondheid van jezelf en je dierbaren.

We vragen: 

- Tussen de 5 en 15 personen voor deelname

- Een kleine bijdrage van €5 per persoon

 

Verdere informatie volgt nog betreft advies, supplementen, praktische gegevens, workshops, webshop...